English (United States) ελληνικά (Ελλάδα) русский (Россия) Deutsch (Deutschland) 한국어 (대한민국)

 

Συνταγές & Ιδέες

Σπαγγέτι με ελιές, αντσούγιες και ντοματίνια

Inolivia με Σκόρδο

 

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σπαγγέτι Νο7
125 γρ πράσινες ελιές Inolivia με Σκόρδο
1 μικρή κονσέρβα φιλέτα αντσούγιας (σε λάδι)
100 γρ ντοματίνια
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγο λευκό κρασί
Φρέσκο πιπέρι, ελαιόλαδο
Τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα (προαιρετικά)

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό που κοχλάζει για 8 λεπτά. Παράλληλα, σοτάρουμε σε σιγανή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο τα φιλέτα απ τις αντσούγιες, κρατώντας 2 για το στήσιμο του πιάτου. Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε άναρχα και κάπως χοντρά κομμάτια. Μόλις οι αντσούγιες αρχίζουν και γίνονται πολτός σβήνουμε με το κρασί.
Αφού εξατμισθεί η αλκοόλη του κρασιού, προσθέτουμε τα μακαρόνια με ένα φλιτζάνι του τσαγιού απ το νερό που έβρασαν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα 2 μαζί με το βούτυρο. Μόλις τα μακαρόνια απορροφήσουν τα υγρά αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το τυρί. Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, τοποθετώντας τα 2 φιλέτα αντσούγιας σταυρωτά στο κέντρο.

 

ΙΔΕΕΣ
Μια ελληνικότατη εκδοχή της περίφημης ''spaghetti ala putaneska''

 

Κοπανιστή (χτυπητή) με φέτα και ελιές

Inolivia με Κόκκινη Πιπεριά (Φυσική)

 

ΥΛΙΚΑ
350 γρ φέτα Π.Ο.Π (κατά προτίμηση Χαλκιδικής)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πρέζες ρίγανη
1 πρέζα μπούκοβο
100 γρ πράσινες ελιές Inolivia με Κόκκινη Πιπεριά

Για το σερβίρισμα:
Λίγες πράσινες ελιές Inolivia με Κόκκινη Πιπεριά
50 γρ λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
Ψητές πίτες ή φέτες ψωμιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και δουλεύουμε με έναν αναδευτήρα μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν εμφανώς. Αν διαθέτουμε πολτοποιητή, μοιράζουμε ισομερώς τις ποσότητες εκτός των ελαιών (σε 2 ή 3 δόσεις ανάλογα με το μέγεθος του πολτοποιητή) και αδειάζουμε σε μπολ, αναδεύοντας 3-4 φορές, την τελική ποσότητα μαζί με τις κομμένες ελιές.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα ή σε ρηχό πιάτο ανάλογα με το ύφος του τραπεζιού που έχουμε. Τοποθετούμε στο κέντρο την λιαστή ντομάτα και ρίχνουμε άναρχα τις ελιές να μισοβυθιστούν.

 

ΙΔΕΕΣ
Δεν πολτοποιούμε τις ελιές στο πολτοποιητή γιατί σε συνδυασμό με την φέτα, θα μας δώσουν ένα πολύ αλμυρό αποτέλεσμα. Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε τις λιαστές ντομάτες με ψαλίδι.

 

Σπαράγγια σχάρας με πράσινες ελιές

Inolivia με Δενδρολίβανο

 

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό πράσινα σπαράγγια
350 γρ πράσινες ελιές Inolivia Εκπυρηνωμένες
Ελαιόλαδο
Πιπέρι
Χυμός από ένα λεμόνι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματάμε τα σπαράγγια σε νερό που κοχλάζει για 1 λεπτό. Κατόπιν τα βάζουμε απευθείας σε ένα μπολ με κρύο νερό, αφενός για να διατηρήσουν το χρώμα τους, αφετέρου για να παραμείνουν τραγανά.
Περνάμε τις ελιές μία-μία σε κάθε σπαράγγι (Αυτή η διαδικασία μας δημιουργεί ένα καλύτερο οπτικά αποτέλεσμα. Ωστόσο μπορούμε να ψήσουμε τις ελιές και τα σπαράγγια χωριστά.). Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε είτε στο γκριλ για 5 λεπτά από κάθε πλευρά, είτε σε σχάρα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Απλώνουμε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο και ραντίζουμε με το λεμόνι και λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε με πιπέρι.

 

ΙΔΕΕΣ
Αυτή η συνταγή καταναλώνεται αρχικά αυτούσια ως μία πολύ γευστική και υγιεινή επιλογή για μια περίοδο νηστείας. Αλλα μπορεί να αποτελέσει και μία εντυπωσιακά εναλλακτική πρόταση για σαλάτα, δίπλα σε ένα ψητό φιλέτο κοτόπουλο ή σολομό.

Πατατοσαλάτα με καπνιστό σκουμπρί & πρ. ελιές

Inolivia με Δενδρολίβανο

 

ΥΛΙΚΑ
½ κιλό μέτριες πατάτες
1 ματσάκι φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ ματσάκι φρέσκος άνηθος (ψιλοκομμένος)
120 γρ πράσινες ελιές Inolivia με Δενδρολίβανο (κομμένες σε ροδέλες)
50 γρ αγγουράκι τουρσί κομμένο σε ροδέλες
1 φιλέτο καπνιστό σκουμπρί, ψημένο ή σοταρισμένο
1 πρέζα ρίγανη

Για τη σάλτσα:
Χυμός από ένα λεμόνι και λίγο ξύσμα
¾ φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
4 πράσινες ελιές Inolivia με Δενδρολίβανο
1 πρέζα πράσινο πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός του ξύσματος σε πολτοποιητή. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, ρίχνουμε το ξύσμα, και χτυπάμε για 2 δευτερόλεπτα (αλλιώς θα έχουμε πικρή γεύση).
Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά και το μεγαλύτερο μέρος της σάλτσας εκτός απ το σκουμπρί. Αναδεύουμε με ήπιες κινήσεις για διατηρήσουν οι πατάτες το σχήμα τους μέχρι να αφομοιωθεί η σάλτσα.
Τοποθετούμε την σαλάτα σε μία πιατέλα ή ένα μεγάλο ημιβαθές πιάτο. Βάζουμε το ψημένο σκουμπρί στην κορυφή και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

 

ΙΔΕΕΣ
Η συγκεκριμένη σάλτσα ταιριάζει απόλυτα με μια πλειάδα καπνιστών προϊόντων (σολομός, χέλι κ.α).
Το σκουμπρί καθώς και όλα τα καπνιστά αλίπαστα έχουν την ιδιότητα να γίνονται περισσότερο αλμυρά όσο τα ψήνουμε. Συνεπώς θέλουν ελάχιστο χρόνο.

 

Χούμους με πράσινη ελιά

Inolivia με Αμύγδαλο

 

ΥΛΙΚΑ
350 γρ ρεβίθια
2 σκελίδες σκόρδο
150 γρ πράσινες ελιές Inolivia με Αμύγδαλο
¼ φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
¼ φλ. τσαγ. από λάδι στο οποίο συντηρούμε ελιές
Χυμό από 1 λεμόνι
Μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένο)
Μια πρέζα κύμινο (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα:
Ψητές φέτες ψωμιού ή αραβική πίτα κομμένη σε τρίγωνα κομμάτια
Μισό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο, Κόκκινο πιπέρι τύπου ''Καγιέν''

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια σε μισό λίτρο νερό. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 6 φλιτζάνια κρύο νερό σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου μέχρι να γίνουν (περίπου 1 ώρα). Τα σουρώνουμε, φροντίζοντας να κρατήσουμε ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος.
Πολτοποιούμε τα ρεβίθια με το σκόρδο και το πιπέρι απευθείας στην κατσαρόλα. Αν ο πολτός είναι πολύ σφιχτός, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε. Μόλις ο πολτός γίνει λείος προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε να χτυπάμε για περίπου μισό λεπτό. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο σιγά-σιγά και χτυπάμε για ακόμα λίγο μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή χωρίς να πολτοποιηθούν εντελώς όλα τα κομμάτια από τις ελιές.
Σερβίρουμε σε ημιβαθές πιάτο - σκεύος, καρφώνοντας τις φέτες ψωμιού ή την αραβική πίτα περιμετρικά του πιάτου δημιουργώντας ένα χείλος με το χούμους. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο στο κέντρο και πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι και το μαϊντανό περιμετρικά.

 

Χταπόδι με ελιές σε γάστρα ελιόψωμο Αγ. Όρους

Inolivia με Κουκούτσι (Ολόκληρες)

 

ΥΛΙΚΑ
1 χταπόδι (περίπου 1,5 κιλό)
200 γρ πράσινες ελιές Inolivia με Κουκούτσι (Ολόκληρες)
2 κρεμμύδια κόκκινα με τις φλύδες τους
2 δαφνόφυλλα
½ ποτήρι νέρου κόκκινο κρασί 
¼ ποτήρι νερού ξύδι
Mαύρο πιπέρι σε κόκκους
Ελαιόλαδο

Για το ελιόψωμο Αγ. Όρους:
Επικοινωνήστε μαζί μας τόσο για τα συστατικά που απαιτούνται όσο και για τον τρόπο παρασκευής.

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χταπόδι σε πλοκάμια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του ελαιολάδου, των ελαίων και την μισή ποσότητα απ το κρασί. Σιγοβράζουμε με καπάκι για 40 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε τα πλοκάμια και στραγγίζουμε το ζουμί που όμως δεν πετάμε!
(Για την παρασκευή της ζύμης, επικοινωνήστε μαζί μας)
Βάζουμε τα πλοκάμια του χταποδιού στο ταψί, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τις ελιές και το υπόλοιπο κρασί και σκεπάζουμε με την ζύμη του ελιόψωμου κολλώντας καλά στις άκρες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε ένδειξη πάνω κάτω μέχρι να γίνει το ελιόψωμο. Σερβίρουμε αφαιρώντας με ένα μαχαίρι το ελιόψωμο περιμετρικά, αποθέτοντας τα πλοκάμια και τις ελιές στην κάτω πλευρά του ψωμιού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και με ελάχιστο από το ζουμί του χταποδιού.

 

ΙΔΕΕΣ
Την κουκούλα απ το χταπόδι μπορούμε να την ψιλοκόψουμε και να την σερβίρουμε μέσα στο ζουμί που περίσσεψε απ το ταψί. Είναι ένας εξαίρετος ουζομεζές για την επόμενη μέρα. Μην ξεχνάτε ότι το χταπόδι δεν χρειάζεται καθόλου νερό στο  μαγείρεμα του, σε σιγανή φωτιά βγάζει τα δικά του υγρά.

Ελιές με σύγκλινο - τηγανιτές σε κουρκούτι

Inolivia με Βότανα (Εκπυρηνωμένες)

 

ΥΛΙΚΑ
250 γρ πράσινες ελιές Inolivia με Βότανα
125 γρ σύγκλινο κομμένο σε μικρά ορθογώνια καρέ
Ξύσμα από 2 λεμόνια

Για το κουρκούτι:
0,33 ml (1 κουτάκι) μπύρα (ξανθιά)
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Μία πρέζα πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τις ελιές σε χαρτί κουζίνας. Προσεκτικά τις γεμίζουμε με τα καρέ του σύγκλινου.
Ρίχνουμε την μπύρα σε ένα μπολ (να δημιουργήσει αφρό) μαζί με το πιπέρι. Χτυπώντας με το σύρμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματισθεί ένα ρευστό μίγμα. Βουτάμε μία-μία τις ελιές και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ξανθιά η όψη τους. Στραγγίζουμε από το περιττό λάδι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το ξύσμα λεμονιού.

 

ΙΔΕΕΣ
Το υπόλοιπο μίγμα γίνεται αφορμή για να ετοιμάσουμε εξαιρετικούς λουκουμάδες.

 
     

 

Προϊόντα Inolivia Συνδέσεις Ακολουθήστε μας






Copyright 2013-2014 © Inolivia Brand design by BobStudio / Developed by Vertitech