English (United States) ελληνικά (Ελλάδα) русский (Россия) Deutsch (Deutschland) 한국어 (대한민국)

 

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με αμύγδαλο

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής γεμισμένες με το χέρι με αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε άλμη. Ζουμερή σάρκα, τραγανή γέμιση, μοναδικά υγιεινός και απαλός συνδυασμός δύο προϊόντων, που ισορροπούν σε γεύσεις και σας κάνουν να μη μπορείτε να σταματήσετε.
Αμύγδαλο: ένας καρπός μικρός αλλά θαυματουργός με υψηλή διατροφική αξία. Το αμύγδαλο, εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε και ισχυρό αντιοξειδωτικό, παρέχει στον οργανισμό ένα πλήθος από ευεργετικές ιδιότητες.

Περισσότερα ...

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με κόκκινη πιπεριά (φυσική)

H κόκκινη πιπεριά της ελληνικής υπαίθρου γεμάτη αρώματα και χρώματα, είναι μια ευχάριστη έκπληξη τόσο γευστικά όσο και αισθητικά. Στο τραπέζι στήνεται υπέροχα, ενώ η πιπεράτη γεύση την κάνει ιδανικό συνοδευτικό τόσο για λευκά και κόκκινα κρασιά όσο και για πιο δυνατά ποτά.
Οι φυσικές κόκκινες πιπεριές αποτελούν μια εύγευστη, γλυκιά και ολιγοθερμιδική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες C, Α, Κ και Ε. Εκτός από χρώμα η πιπεριά δίνει και μια υγιεινή χροιά στο τραπέζι σας. Ένα φλιτζάνι ωμής και ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς περιέχει αυξημένα αντιοξειδωτικά και λουτεΐνη που συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών. Χαρακτηριστική κόκκινη πιπεριά είναι η Κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης.

Περισσότερα ...

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με σκόρδο

Η αψάδα της ελιάς δένει αξεπέραστα με το ξεχωριστό άρωμα του σκόρδου. Οι δυο γεύσεις ανταγωνίζονται και τελικά συμφιλιώνονται σε ένα δυνατό συνδυασμό. Πολύ δυνατή επιλογή που συνοδεύει τέλεια το κόκκινο κρέας και τις έντονες γεύσεις.
Σκόρδο: Παρεξηγημένη τροφή εξαιτίας της έντονης χαρακτηριστικής οσμής αλλά υψηλής διατροφικής αξίας. Πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες C, το σκόρδο χρησιμοποιείται για πάρα πολλά χρόνια ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.

Περισσότερα ...

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με βότανα

Χωρίς κουκούτσι, μαριναρισμένες σε άλμη, αρωματισμένες με ένα μίγμα από βότανα της ελληνικής υπαίθρου, οι ελιές αυτές είναι γεμάτες φυσική γεύση. Απαλά αρωματικές με ρίγανη δένουν με κάθε πιάτο, με λευκά κρασιά ή με δροσερές σαλάτες.
Ρίγανη, βότανο συνδεδεμένο άρρηκτα με την Ελληνική διατροφή. Στα ψητά κρέατα αλλά και σε ένα πιάτο με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι, λίγο αλάτι χοντρό και ένα παξιμάδι κάνει την διαφορά. Έχει αντιφλεγμονώδη και καρδιοπροστατευτική δράση και επιπλέον αποτελεί τονωτικό για το πεπτικό σύστημα.

Περισσότερα ...

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με δενδρολίβανο

Το ελληνικό δενδρολίβανο, άνυδρο και γι' αυτό γεμάτο αρώματα από τα ελληνικά βουνά δίνει στις πράσινες ελιές από τις οποίες έχει αφαιρεθεί το κουκούτσι, ένα δυνατό άρωμα που θυμίζει βουνίσια αύρα. Πολύ αρωματικές, αποτελούν από μόνες τους ένα gourmet έδεσμα, ή συνοδεύουν κάθε ποτό ή φαγητό.
Δενδρολίβανο, σύμφωνα με τη λαογραφία, πήρε το όνομά του από τη Παναγία, η οποία άφησε το μανδύα της πάνω στο θάμνο. Μέχρι το επόμενο πρωί, τα λουλούδια του θάμνου είχαν γίνει μπλε και από τότε ονομάστηκε rose of Mary. Το δενδρολίβανο λόγω των πικρών ουσιών που περιέχει, διεγείρει τη λειτουργία της πέψης και ενδείκνυται σε περιπτώσεις ατονίας, υπερκόπωσης, εξάντλησης.

Περισσότερα ...

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με κουκούτσι (ολόκληρες)

H κλασική συνταγή της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, όπως σώθηκε μέσα στους αιώνες. Η καθαρή νοστιμιά της ελιάς ταξιδεύει στο χρόνο, στο χώρο, και αφηγείται ιστορίες από ελληνικά καλοκαίρια. Απλές αλλά δυνατές απολαύσεις, αγνά προϊόντα που φέρνουν στο σύγχρονο τραπέζι μια γεύση από το παρελθόν.
Ο καρπός της ελιάς είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό φυτικές ίνες και μέταλλα και είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση των κυττάρων.

Περισσότερα ...

 

Προϊόντα Inolivia Συνδέσεις Ακολουθήστε μας






Copyright 2013-2014 © Inolivia Brand design by BobStudio / Developed by Vertitech