English (United States) ελληνικά (Ελλάδα) русский (Россия) Deutsch (Deutschland) 한국어 (대한민국)

 

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με βότανα

Ελιές με σύγκλινο - τηγανιτές σε κουρκούτι

Inolivia με Βότανα (Εκπυρηνωμένες)

 

ΥΛΙΚΑ
250 γρ. πράσινες ελιές INOLIVIA με Βότανα
125 γρ. σύγκλινο κομμένο σε μικρά ορθογώνια καρέ
Ξύσμα από 2 λεμόνια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζουμε τις ελιές σε χαρτί κουζίνας. Προσεκτικά τις γεμίζουμε με τα καρέ του σύγκλινου.
Ρίχνουμε την μπύρα σε ένα μπολ (να δημιουργήσει αφρό) μαζί με το πιπέρι. Χτυπώντας με το σύρμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να σχηματισθεί ένα ρευστό μίγμα. Βουτάμε μία-μία τις ελιές και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό μέχρι να γίνει ξανθιά η όψη τους. Στραγγίζουμε από το περιττό λάδι και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το ξύσμα λεμονιού.

Περισσότερα ...

Χωρίς κουκούτσι, μαριναρισμένες σε άλμη, αρωματισμένες με ένα μίγμα από βότανα της ελληνικής υπαίθρου, οι ελιές αυτές είναι γεμάτες φυσική γεύση. Απαλά αρωματικές με ρίγανη δένουν με κάθε πιάτο, με λευκά κρασιά ή με δροσερές σαλάτες.

Ρίγανη, βότανο συνδεδεμένο άρρηκτα με την Ελληνική διατροφή. Στα ψητά κρέατα αλλά και σε ένα πιάτο με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι, λίγο αλάτι χοντρό και ένα παξιμάδι κάνει την διαφορά. Έχει αντιφλεγμονώδη και καρδιοπροστατευτική δράση και επιπλέον αποτελεί τονωτικό για το πεπτικό σύστημα.

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Βότανα, ιδανικό συνοδευτικό για την σπάνια ποικιλία «Κυδωνίτσα» με προέλευση την Μονεμβασιά, ένα κρασί έντονο και πληθωρικό που ισορροπεί την ένταση της ρίγανης. Αλλά και αφορμή για να ανοίξουμε μία ρετσίνα από σαββατιανό, με προτίμηση στο «κεχρί» ή το «δάκρυ του πεύκου», ρετσίνες που διαφοροποιούνται από το κατά τα άλλα μαζικό και όχι πάντα ποιοτικό προϊόν.

Διαθέσιμο σε

Βάζο 170gr

Δοχείο 10kg

Πλαστικό δοχείο 10 kg

Διατίθενται επίσης

Με Δενδρολίβανο

Με Κουκούτσι

Με Αμύγδαλο

Προϊόντα Inolivia Συνδέσεις Ακολουθήστε μας






Copyright 2013-2014 © Inolivia Brand design by BobStudio / Developed by Vertitech