H κλασική συνταγή της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, όπως σώθηκε μέσα στους αιώνες. Η καθαρή νοστιμιά της ελιάς ταξιδεύει στο χρόνο, στο χώρο, και αφηγείται ιστορίες από ελληνικά καλοκαίρια. Απλές, αλλά δυνατές απολαύσεις, αγνά προϊόντα που φέρνουν στο σύγχρονο τραπέζι μια γεύση από το παρελθόν.
Ο καρπός της ελιάς είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό φυτικές ίνες και μέταλλα και είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση των κυττάρων.
Η παγκόσμια γνωστή πρόταση για το Μαρτίνι. Απολαύστε την μέσα στο ποτήρι ή όχι. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι ένα πιατάκι με μια κομμένη ώριμη ντομάτα, ένα κομμάτι φέτα και λίγες πράσινες ελιές, πασπαλισμένα με φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο, συνθέτουν τον ιδανικό μεζέ για ένα ποτήρι τσίπουρο. Μία απ τις πλέον εμβληματικές εικόνες στην κατηγορία των μεζέδων.
|