Η αψάδα της ελιάς, δένει αξεπέραστα με το διακριτικό άρωμα του σκόρδου. Οι δυο γεύσεις ανταγωνίζονται και τελικά συμφιλιώνονται σε ένα δυνατό συνδυασμό. Πολύ δυνατή επιλογή που συνοδεύει τέλεια το κόκκινο κρέας και τις έντονες γεύσεις.
Σκόρδο: Παρεξηγημένη τροφή εξαιτίας της έντονης χαρακτηριστικής οσμής αλλά υψηλής διατροφικής αξίας. Πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες C, το σκόρδο χρησιμοποιείται για πάρα πολλά χρόνια ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.
Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Σκόρδο, ιδανικό συνοδευτικό για έναν λευκό κρασί από την ποικιλία «Ροδίτη», με έντονη οξύτητα. Αντίστοιχα και με ένα απόσταγμα από την ίδια γηγενή ποικιλία. Για τους πιο τολμηρούς, ένα δυνατό σέρυ θα παντρέψει τελικά δύο γεύσεις που φαινομενικά είναι ‘’αταίριαστες’’!
|