H κόκκινη πιπεριά της ελληνικής υπαίθρου γεμάτη αρώματα και χρώματα, είναι μια ευχάριστη έκπληξη τόσο γευστικά όσο και αισθητικά. Στο τραπέζι στήνεται υπέροχα, ενώ η πιπεράτη γεύση την κάνει ιδανικό συνοδευτικό τόσο για λευκά όσο και για κόκκινα κρασιά, αλλά και για πιο δυνατά ποτά.
Οι φυσικές κόκκινες πιπεριές αποτελούν μια εύγευστη, γλυκιά και ολιγοθερμιδική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες C, Α, Κ και Ε. Εκτός από χρώμα δίνει και υγιεινή χροιά στο τραπέζι σας. Ένα φλιτζάνι ωμής και ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς περιέχει αυξημένα αντιοξειδωτικά και λουτεΐνη που συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών. Χαρακτηριστική κόκκινη πιπεριά είναι αυτή που καλλιεργείται στη Φλώρινα (Κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης).
Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Κόκκινη Πιπεριά, ιδανικό συνοδευτικό για ένα αφρίζων κρασί, ένα ροζέ «Αμυνταίου», ένα prosecco από το Πιεμόντε αλλά και για μια εντελώς γηγενή ποικιλία κρασιού, την Μαλαγουζιά, που λόγω της βοτανικότητας της ταιριάζει απόλυτα με την ήπια επίγευση της φυσικής πιπεριάς.
|